Altafulla
La Canonja
El Catllar
Constantí
Creixell
El Morell
La Nou de Gaià
Els Pallaresos
Perafort
La Pobla de Mafumet
La Pobla de Montornès
Renau
La Riera de Gaià
Roda de Barà
Salou
Salomó
La Secuita
Tarragona
Torredembarra
Vespella de Gaià
Vilallonga del Camp

 

 

LA POBLA DE MAFUMET
La pobla de mafumet
Municipi del Tarragonès, situat a la dreta del riu Francolí. El terme municipal té una extensió de 6'19 Km², en un terreny planer, format majoritàriament per terres d'al.luvions.
El nucli urbà es troba dalt d'un pujol de 98 metres d'altitud, a la ratlla divisòria del terme amb el del Morell i al costat del torrent de Mestres. El municipi comprèn, a més, les antigues quadres de Requesens, la Camareria i del Vilar del Baró.
Activitat econòmica
Fins a l'any 1974, el principal mitjà de vida dels habitants de la Pobla era l'agricultura. Durant el segle XX, s'han convertit moltes terres de secà en regadiu. Els principals conreus de secà eren la vinya, les oliveres, els cereals, els avellaners, seguits de fruiters i cereals.
L'adquisició de terres per part del complex petroquímic ha fet disminuir notablement el nombre d'hectàrees conreades.
Actualment, la refineria i les indústries subsidiàries donen feina a la majoria de la població activa del municipi i en constitueixen la principal font d'ingressos.
Història
La proximitat de la Pobla a Tarragona va fer que aquest territori fos ocupat ja durant els primers segles de la nostra era. Així ho demostra el tresor de monedes de bronze, constituït per unes dues-centes peces, de l'època de l'emperador Claudi I.
Durant els primers anys de la Reconquesta cristiana, la Pobla era anomenada la Guàrdia de Mafumet. Originàriament, formà part del terme del Codony i va pertànyer a la família Montoliu.
Història
La Pobla de Mafumet celebra festa el dia 2 de febrer, en honor a la Mare de Déu del Lledó. Els anys que acaben en zero, aquesta festa se celebra amb gran solemnitat.
La Festa Major té lloc el 24 de juny, per Sant Joan.
Llocs d’interès
L'edifici més important és l'església parroquial dedicada a Sant Joan Baptista, amb un notable campanar
Des de l'any 1801, en què fou enderrocada l'antiga ermita de Sant Joan del terme del Vilar del Baró, l'església de la Pobla conserva la imatge romànica de la Mare de Déu del Lledó, patrona de la població. Es tracta d' una talla sedent de 55 centímetres d'alçada, d'escassos plecs en el vestit, amb mantell que deixa sortir un trenat de cabells a cada costat de la cara, i testa coronada
Ajuntament
Adreça: Verdaguer, 6
CP: 43140
Telèfon: 977 84 02 60
Fax: 977 84 02 07
Correu electrònic: aj.poblamafumet@altanet.org
info@turismedia.com