Amer
Anglès
Arbúcies
Blanes
Breda
Brunyola
Caldes de Malavella
La Cellera de Ter
Fogars de la Selva
Hostalric
Lloret de Mar
Maçanet de la Selva
Massanes
Osor
Riells i Viabrea
Riudarenes
Riudellots de la Selva
Sta Coloma de Farners
Sant Feliu de Buixalleu
Sant Hilari Sacalm
St. Julià del Llor i Bonmatí
Sils
Susqueda
Tossa de Mar
Vidreres
Vilobí d'Onyar
ANGLÈS

Ajuntament d’Anglès
Plaça de la Vila, 1 – 17160 Anglès
Tel.: 972 42 00 58 – Fax: 972 42 04 04
info@viladangles.com
www.viladangles.com

El municipi d’Anglès (5.025 hab.) està situat al vessant nord-est de la comarca de la Selva, entre els contraforts de les Guilleries i la riba del riu Ter. Per la seva localització estratègica (a 17 Km de Girona, 37 d’Olot, 40 de la Costa Brava i 100 de Barcelona), esdevé una veritable cruïlla de camins i parada obligada per als amants de la història i la natura.

La diversitat de la topografia del municipi, que oscil·la entre els 100 i els 900 m d’altitud (essent la muntanya de Santa Bàrbara, amb 854 m, el seu punt més elevat), han comportat una gran riquesa paisatgística. En aquest sentit, el municipi compta amb nombrosos camins i pistes forestals aptes per a recórrer amb bicicleta o a peu i que transcorren per diferents paratges boscans i rurals (incloent diverses masies de gran interès) des d’on es poden contemplar magnífiques vistes del poble i de la vall. Pel que fa al seu patrimoni historicoartístic, Anglès disposa d’un dels barris gòtics més antics i importants de Catalunya. La vila vella s’enlaira sobre un petit turó que hi ha al costat de la desembocadura de la riera d’Osor en el riu Ter. La major part de les edificacions més destacades es localitzen al carrer Major i al carrer d’Avall que, d’altra banda, és un dels més singulars de la població (especialment per les dues arcades que travessen de banda a banda de carrer).

Respecte a la gastronomia, en les fondes i restaurants de la població es pot gaudir d’una bona cuina feta amb ingredients de la zona i que té, com a elements més destacats, els embotits i els dolços. Els embotits, que són totalment artesans, tenen bona fama, especialment les botifarres, les llonganisses i els paltrucs de sang. Pel que fa als dolços, els més típics i coneguts de la població són els modernistes i els jesuïtes.

Fent referència al desenvolupament comercial, cal indicar que Anglès és un centre d’atracció important dins l’àrea del Ter-Brugent. A les nombroses botigues del municipi hi acudeixen veïns dels pobles dels voltants per assortir-se de tota mena d’articles, gaudint d’una oferta ben variada i de qualitat.

El municipi d’Anglès proposa diverses activitats esportives com el senderisme, el cicloturisme o les BTT per conèixer i gaudir del seu meravellós entorn natural i paisatgístic. En aquest sentit cal destacar les rutes de senderisme d’Anglès, que amb els seus 5 itineraris i més de 39 km de camins senyalitzats, permeten conèixer tota una varietat de paratges entre la plana i el sector de muntanya. Altrament, pel municipi transcorren també diversos PR (senders de petit recorregut) i trams de la coneguda “ruta d’en Serrallonga”. Pel que fa al cicloturisme i a les BTT, el parc de l’Estació (ubicat sobre l’antic traçat del tren de via estreta Girona-Olot), acull l’anomenada Via Verda del Carrilet. Aquest és un carril bici que comunica Olot amb la ciutat de Girona (per desprès enllaçar amb la Costa Brava). Des de la Via Verda del Carrilet és possible, també, connectar amb diferents itineraris del Centre BTT de la Selva.

Festes

 • Gales d’Anglès. 1r cap de setmana de setembre i el dilluns següent.
 • Festa del Remei. 2n diumenge d’octubre.
 • Fira de Sant Antoni. El dissabte anterior o posterior al 17 de gener i diumenge.
 • Fira artesanal i botiga al carrer. 2n dissabte de juny.
 • Aplec de Santa Bàrbara. 2n diumenge de maig.
 • Aplec de la sardana. 3r diumenge de juny.
 • Festa del barri de Can Serra. 3r dissabte de juliol.
 • Caminada del barri de Can Serra. 2n diumenge d’abril.

Llocs d'Interès

 • Barri Antic d’Anglès
  L’anomenat barri antic d’Anglès, situat en el nucli antic de la vila, presenta diversos estils arquitectònics que li atorguen un gran valor històric i artístic. Destaquen especialment el carrer Major i el carrer d’Avall, amb dues arcades prou interessant i peculiars. Altrament, gairebé tots els edificis del barri antic presenten un gran interès, ja sigui com a conjunt o per alguns dels elements arquitectònics que els conformen (portals, finestrals, inscripcions, etc.).
 • Masos rurals
  Fora del nucli urbà, disseminats al llarg de tot el terme municipal, es poden visitar magnífics masos rurals, alguns d’ells fortificats, com els de Can Biel i Can Planes (segle XVI). Cal destacar també el mas i molí de Cuc (segle XV), Bellveí, el mas Perarnau (una de les cases de pagès més antigues de la comarca, del segle XII) o can Verdaguer (obra de l’arquitecte Rafael Masó).
 • Esglésies i ermites
  En aquest entorn rural i forestal privilegiat trobem també vàries ermites (Santa Bàrbara, Sant Amanç i Sant Pere Sestronques) que, per la seva pròpia bellesa i de la de l’entorn on s’ubiquen, donen un encant especial al conjunt.
Carrer Major
Vista
Esglesia
Santa Barbara
 
info@turismedia.com