Aguilar de Segarra
Artés
Avinyó
Balsareny
Calders
Callús
Cardona
Castellbell i el Vilar
Castellfollit del Boix
Castellgalí
Castellnou de Bages
L'Estany
Fonollosa
Gaià
Manresa
Marganell
Moià
Monistrol de Calders
Rajadell
Sallent
Sant Feliu Sasserra
Sant Fruitós de Bages
Sant Joan de Vilatorrada
Sant Mateu de Bages
Sant Salvador de Guardiola
Sant Viçens de Castellet
Santa Maria d'Oló
Santpedor
Súria
Talamanca
SANT FELIU SASSERRA

Sant Feliu Sasserra, municipi de l'extrem nord-oest del Bages, està situat a la comarca natural del Lluçanès, que és país d'altiplans lluminosos i de relleus allargats i oberts. L'origen del nom del poble s'atribueix al fet que la primitiva església fou edificada damunt d'una roca anomenada la roca d'en Feliu, i que el seu carrer major s'ubicà en una arruga del terreny en forma de serra, antiga carrerada molt utilitzada pel bestiar que es desplaçava de les terres del Lluçanès cap al Bages i per sobre de la carretera que va d'Artés a Prats de Lluçanès, amb bones vistes cap a l'entorn. Hi ha agricultura de secà, especialment cereals i farratges i també ramaderia. Però el motor econòmic de la població

és la indústria.
L'església parroquial de Sant Feliu és d'estil gòtic tardà i conserva un notable portal del segle XII. L'edifici civil més important del poble és l'antiga casa del Consell i dels Jurats, testimoni de l'època en què Sant Feliu era capital de la sots-vegueria del Lluçanès. L'edifici, bon exemple de construcció renaixentista, data de la primeria del segle XVII. Sant Feliu fou molt afectat per les destruccions que provocà la guerra de Sucessió i les diverses guerres carlines.
Al centre del poble, com a record del sant i de la manera de viure de l'època, s'hi troba la casa natalícia de Sant Pere Almató, que conserva la seva cambra i un oratori.
En un extrem del poble hi ha la capella neogòtica de Santa Magdalena, dedicada a Sant Salvador d'Horta, recentment restaurada.

Fitxa del municipi
Població 1900 559 1981 674 1996 642
1960 729 1991 654 2001 654

Superfície 23,14 km2
Densitat 28,13 h/km2
Altitud 617 m
Festes 2n diumenge de setembre, Festa Major
Ajuntament
Alcalde Andreu Riba Terra Telèfon 93 881 90 11
Adreça Plaça Major, 1 Fax 93 881 90 11
Codi postal 08279 E-mail st.felius@diba.es Web http://stfelius.diba.es

info@turismedia.com