Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet de Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d’Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cabanes
Cadaqués
Capmany
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Colera
Darnius
El Far d’Empordà
L'Escala
Espolla
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet de Peralada
Navata
Ordis
Palau de Santa Eulàlia
Palau-saverdera
Pau
Pedret i Marza
Peralada
Pont de Molins
Pontós
El Port de la Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç de la Muga
Sant Miquel de Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d’Àlguema
Saus-Camallera
La Selva de Mar
Siurana
Terrades
Torroella de Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vilaür
Vila-sacra
 
 
 
 
VILAFANT

Actualment la població de Vilafant consta del clos antic i de set ravals moderns claraments diferenciats separats geogràficament. El nucli urbà vell de Vilafant està assentat sobre una topografia pràcticament plana a 54 m d’altitud. Aquest recinte està actualment molt eixamplat

per orient amb urbanització propera dels Rajolers. Fora d’ell s’han desenvolupat, en els últims trenta anys, les següents urbanitzacions.

La urbanització del Camp dels Enginyers, que és a la part de migdia i que limita amb el terme municipal de Figueres pel rec Susanna. La urbanització de l’Arengada Nord i Sud es troba a ambdós costats de la carretera de Figueres a Besalú, i també confronta amb Figueres i amb la urbanització del Camp dels Enginyers. Inclou la urbanització de les Oliveres. La urbanització de les Forques queda emplaçada a la part sud del terme municipal. Toca amb els termes municipals de Figueres i de Santa Llogaia d’Àlguema.


Lugares de interés

L’església és el primer edifici documentat de Vilafant. L’any 1119 s’esmenta l’altar de Sancti Cipriani de l’església parroquial de Vilafant en un acte de testimoniatge fet pel jutge Bernat i el sacedot Pere Guillem. Torna a mencionar-se el 1193 en un testament de Ramon de Vilafant. L’església parroquial és un edifici romànic, del segle XII, que fou ampliat en el XIII i renovat a finals del XVIII després de sofrir importants destrosses fetes pels soldats francesos durant la Guerra dels Trenta Anys, especialment en l’ocupació de l’any 1653. És una església d’una nau, de planta rectangular i absis carrat.

El mas Requesens és un edifici de tipus basilical construït el 1542 que encara guarda interessants elements arquitectònics gòtico-renaixentistes.

El conjunt arqueològic de Palol Salbaldòria està format, a més de les restes ibèriques i romanes, per dues edificacions medievals: l’església romànica i el castell. És esmentada documentalment per primera vegada el 1167 en una donació del bisbe de Girona al monestir de Ripoll. Es tracta d’una mostra de l’arquitectura alt-medieval preromànica de planta rectangular feta amb pedres rierenques i sorrenques.


Ferias y fiestas

16 de septiembre. Fiesta Mayor en honor a Sant Cebrià.

2on domingo de julio. Fiesta del Carmen.

8 de diciembre. Fiesta de la Purísima.

Ayuntamiento de Vilafant
Plaça de l’Ajuntament, 1
Tel.: 972 546 020
Fax: 972 546 350
ajuntament@vilafant.com
http://www.vilafant.com

info@turismedia.com