Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet de Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d’Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cabanes
Cadaqués
Capmany
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Colera
Darnius
El Far d’Empordà
L'Escala
Espolla
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet de Peralada
Navata
Ordis
Palau de Santa Eulàlia
Palau-saverdera
Pau
Pedret i Marza
Peralada
Pont de Molins
Pontós
El Port de la Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç de la Muga
Sant Miquel de Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d’Àlguema
Saus-Camallera
La Selva de Mar
Siurana
Terrades
Torroella de Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vilaür
Vila-sacra
 
 
 
 
TERRADES

El municipi de Terrades està situat a 12 km de Figueres, distància que és de molt bon recórrer gràcies a la carretera que té un gran atractiu pel fet de travessar una vall ben proveïda de terres i boscos.

Limita amb els termes municipals de Boadella, al nord; Llers, a l’est; Cistella i Vilanant, al sud; i Cabanelles i Sant Llorenç de la Muga, a l’oest.

El poble queda encaixat entre muntanyes, a la conca de les rieres Rissec i Murga, al centre d’una reduïda vall.

Passat el pont que hi ha arribant al poble, la carretera pren dues direccions: a l’esquerra continua cap a Cistella i Avinyonet, i a la dreta segueix fins al Santuari de la Salut o a Sant Llorenç de la Muga i Albanyà.

Formen part del terme municipal els veïnats de Palau-Surroca i de la Guàrdia, situats a 2 km de Terrades i integrats per diferents masos de bon localitzar gràcies a la seva adequada senyalització.

Terrades compta amb una població de 210 hab., nombre que augmenta notablement durant els mesos d’estiu. L’extensió del terme municipal és de 20,8 km2.

És un poble tranquil, predominantment agrícola i ramader, i gaudeix d’un clima agradable i molt favorable per al cultiu del cirerer, la qual cosa ha permès que les cireres de Terrades gaudeixin d’una qualitat excel•lent i siguin

especialment apreciades arreu dels mercats.

Un dels atractius que té el municipi per aquells que el visiten és el de passejar pels seus carrers tot observant algunes de les cases que encara es mantenen fidels a la pedra i al seu color terrós, que fan que tot el conjunt agafi un caire rural.

Cal destacar el personatge de Joan Bonal i Cortada, nascut a Terrades el 24 d’agost de 1769.

Germanes de la Caritat de Santa Anna i director de l’Hospital de Ntra. Sra. de Gràcia de Saragossa. Fou proclamat beat per l’església i l’any 1985 el poble li dedicà un moment que es troba situat a la plaça Major.


Lugares de interés

Església parroquial de Santa Cecília. Es troba situada a la plaça que hi ha a l’entrada del municipi. Fou construïda el 1954 en substitució de l’antiga església d’estil romànic desapareguda totalment a les acaballes de la Guerra Civil.

Ermita de Sant Sebastià. Està situada a 0,5 km de Terrades venint de Figueres. És probable que sigui del segle XVII i ha sofert diverses restauracions.

Castell de Palau-Surroca (segles XIV-XV). Es troba situat a 2 km de Terrades, en el veïnat de Palau-Surroca, i és de propietat privada. Va ser utilitzat com lloc de vigilància.

Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Va ser fundat per Mossèn Felip Olivet i la primitiva capella va ser inaugurada el 8 de setembre de 1681. Al seu interior guarda una col•lecció d’exvots i és un lloc molt conegut i visitat amb una gran devoció de tots aquells romeus i peregrins que s’hi apleguen periòdicament i que provenen de tots els pobles i viles d e la comarca.

Ermita de Santa Magdalena. Situada a 570 m sobre el nivell del mar. Per accedir-hi s’ha d’agafar el camí que surt del santuari de la Salut. És un camí senyalitzat i de bon fer. L’ermita, restaurada al segle XV, es troba envoltada de grans roques i des de dalt es contempla una magnífica vista.


Ferias y fiestas

22 de noviembre. Fiesta Mayor de Terrades.

Junio. Feria-Mercado de la cereza.

Ayuntamiento de Terrades
Major, 7
Tel. / Fax: 972 569048
terrades@ddgi.es
http://www.terrades.org

info@turismedia.com