Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet de Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d’Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cabanes
Cadaqués
Capmany
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Colera
Darnius
El Far d’Empordà
L'Escala
Espolla
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet de Peralada
Navata
Ordis
Palau de Santa Eulàlia
Palau-saverdera
Pau
Pedret i Marza
Peralada
Pont de Molins
Pontós
El Port de la Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç de la Muga
Sant Miquel de Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d’Àlguema
Saus-Camallera
La Selva de Mar
Siurana
Terrades
Torroella de Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vilaür
Vila-sacra
 
 
 
 
PONT DE MOLINS

Pont de Molins forma part de la comarca de l’alt Empordà, província de Girona. El terme municipal de té una extensió de 9 km2 i 36 m d’altitud.

Els límits del terme municipal són al nord amb Biure i Masarac, a l’est amb Cabanes, al sud amb Llers i a l’oest amb Boadella d’Empordà.


Lugares de interés

Con el nombre de G-05 Salines-Bassegoda se conocen las rutas de BTT que pasan por Pont de Molins y otros pueblos de la zona. Están bien señalizadas. Centre d’Acolliment els Senglanassos. Tel.: 972 54 91 37. E-mail: cabrenys@ddgi.es.

Església parroquial de Sant Sebastià. Construcció del segle XVIII.

El castell de Molins. Està situat davant del barri de Molins. En queden forces elements: torre, muralles i les restes de la seva capella romànica. Formava part del sistema defensiu de Llers (al terme del qual pertanyia), era un dels onze castells que envoltaven aquesta vila. És conegut per la torre d’en Buac. En aquest castell mig derruït s’hi troben restes datables als segles XI-XII.

El castell de Montmarí. Formava part del sistema defensiu de Llers (al terme del qual pertanyia), era un dels onze castells que envoltaven aquesta vila. Actualment les ruïnes del castell consisteixen en una construcció de planta rectangular protegida per uns murs que se li adossen en angle recte.

Monestir de Santa Maria del Roure. Les ruïnes d’aquest monestir les trobem a 1 km al nord de Molins en el cim d’un serrat. Les restes conservades de l’església permeten datar-la al segle XV, encara que l’any 1279 ja es feia referència de la comunitat en les Rationes decimarum, a la façana principal hi ha un portal amb escuts en relleu.

Santuari de la Mare de Déu del Roure. Pocs metres al nord de l’església canonical del Roure hi ha el santuari de la Mare de Déu del Roure, que fou beneït el 1638. La ruïna de l’antic monestir i del santuari del Roure s’inicià a causa de la batalla que es lliurà en aquest lloc durant la Guerra Gran, el 20 de novembre de 1794, victòria francesa.

Pont Vell. Construcció del segle XVIII.

La Muga. Riu que neix al terme d’Albanyà, a la ratlla amb la frontera de França, a una altitud de 1.200 m. Té una longitud de 64 km i rega bona part de la plana d l’Empordà fins a desembocar a la platja de Castelló d’Empúries. Rep aigua dels afluent: l’Arnera, el Llobregat i el Manol.

El molins. Vora la Muga, en diferents indrets del terme, hi ha restes d’antics molins, els més ben conservats són a l’esquerra del riu, entre els llocs de Pont de Molins i Molins.


Ferias y fiestas

A finales de agosto y principios de septiembre. Fiesta Mayor.

Mayo. Fiesta de la Vejez.

El domingo más cercano al 20 de enero. Fiesta de Invierno de Sant Sebastià.

Ayuntamiento de Pont de Molins
Carrer de la Muga, 1
Tel.: 972 529 264
Fax: 972 528 158
http://www.ddgi.es/pontmolins

info@turismedia.com