Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet de Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d’Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cadaqués
Campmany
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Colera
Darnius
El Far d’Empordà
L'Escala
Espolla
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llança
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet de Peralada
Navata
Ordis
Palau de Santa Eulàlia
Palau-saverdera
Pau
Pedret i Marza
Peralada
Pont de Molins
Pontós
El Port de la Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç de la Muga
Sant Miquel de Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d’Alguema
Saus-Camallera
La Selva de Mar
Siurana
Terrades
Torroella de Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vilaür
Vila-sacra
 
 
 
 
NAVATA

Navata és un poble pertany de ple a la comarca de l’Alt Empordà, de la qual pràcticament constitueix el límit occidental, situat a prop de les terres de la Garrotxa ja que més enllà, seguint la carretera de Figueres a Olot, només queda el municipi de Cabanelles que ve a ser el punt de transició entre la Garrotxa i l’Empordà.

El terreny ja no és gaire planer, però hi ha grans camps de cereals, oliveres i pinedes. La muntanya del Mont

queda força a prop i s’admira des de tot el terme municipal.

El nucli urbà es troba al bell mig d’una plana lleugerament ondulada, adossada a unes muntanyes que s’eleven per la banda nord i li donen l’aspecte de terrassa orientada al mar. La seva altitud és de 145 m sobre el nivell del mar.

El terme municipal afronta al nord Lladó, Cistella i Vilanant, a l’est Avinyonet de Puigventós, Ordis i Pontós, i al sud Vilademuls i el riu Fluvià, i a l’oest amb Cabanelles i Lladó.


Lugares de interés

Església parroquial de Miró. L’antiga església parroquial de Sant Pere de Navata es troba en el veïnat del mas de Can Miró (a 1 km. de distància de la vila). Durant l’Edat Mitjana la població de Navata estava molt dispersa, repartida entre masos i veïnats.

El castell de Navata. Les ruïnes del castell de Navata es troben a uns 2 km al sud-oest de la vila. Aquest castell surt documentat l’any 1051 essent-ne senyora Rodlenda de Navata.

La Muralla. Queden poques restes de les antigues muralles que havien tancat la població. En queden fragments a la plaça que es forma a l’entrada del poble, al nord de l’església, i al cap del carrer Gran.

Les cases del carrer de la muralla tenen les façanes construïdes sobre el llenç meridional del recinte (segles XV-XVI). La majoria de cases del poble són dels segles XVII i XVIII. Algunes han estat molt modificades i restaurades. Tot i això s’han conservat moltes finestres i portes amb carreus amb dates i inscripcions gravades.

El poblet de Canelles es troba a l’extrem de migdia del terme, prop del Fluvià. Està format per un conjunt de masies escampades.

S’hi troba l’església de Sant Esteve, que és un temple romànic del segle XI-XII, molt transformat posteriorment

Església de Sant Pere de Navata. L’actual parròquia de Sant Pere de Navata és un gran temple del segle XVII. La primera pedra fou col•locada el dia 22 de desembre de l’any 1638 i l’obra fou acabada l’any 1746. És d’una nau amb capelles laterals. L’absis té planta semicircular en l’exterior i poligonal en l’interior. La portalada principal, del frontis, és interessant per llur decoració.


Ferias y fiestas

Fiesta Mayor de Invierno (Sant Antoni). 3er fin de semana de enero.

Fiesta Mayor de Verano. 3er fin de semana de julio.

Fiesta del Gorg (Santa Maria). Verano.

Ayuntamiento de Navata
Pl. Vila, 5
Tel.: 972 565 004
Fax: 972 565 320
navata@ddgi.es
http://www.ddgi.es/navata

info@turismedia.com