Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet de Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d’Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cabanes
Cadaqués
Capmany
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Colera
Darnius
El Far d’Empordà
L'Escala
Espolla
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet de Peralada
Navata
Ordis
Palau de Santa Eulàlia
Palau-saverdera
Pau
Pedret i Marza
Peralada
Pont de Molins
Pontós
El Port de la Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç de la Muga
Sant Miquel de Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d’Àlguema
Saus-Camallera
La Selva de Mar
Siurana
Terrades
Torroella de Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vilaür
Vila-sacra
 
 
 
 
MAÇANET DE CABRENYS

La vila de Maçanet de Cabrenys és cap d’un dels municipis més extens de l’Alt Empordà (67,46 km2). Es troba situada en una vall a 400 m d’altitud, als peus dels vessants de les Salines i el roc de Frausa, en el punt de confluència entre l’Ardenya i la Frausa, dos dels nombrosos rierols afluents de l’Arnera que s’escolen pels esmentats vessants. Els punts més alts del terme es troben exactament al nord de la vila de Maçanet. El roc de la Campana (1.398 m d’alt), el roc de Frausa (1.445) i el puig de les Salines (1.331).

Com a curiositat s’ha de parlar de la fàbrica de pipes per fumar Salvatella que es troba a l’entrada del poble. Les pipes que fabrica aquesta fàbrica són de fusta de bruc i molt apreciades per la seva bona qualitat.

A Maçanet també és molt típica la caça de senglars i com a prova hi han actualment tres colles de caçadors.

Lugares de interés

Con el nombre de G-05 Salines-Bassegoda se conocen las rutas de BTT que pasan por Maçanet de Cabrenys y otros pueblos de la zona. Están bien señalizadas. Centre d’Acolliment els Senglanassos. Tel.: 972 54 91 37. E-mail: cabrenys@ddgi.es.

L’església parroquial de Sant Martí de Maçanet de Cabrenys és un temple romànic dels segles XII-XIII. L’edifici presenta una sola nau, coberta amb volta apuntada i seguida i capçada per un absis semicircular, més estret que la nau. L’entrada al temple es pot efectuar a través de dues portes, una al mur sud i l’altra a la façana de ponent.

En el llarg carrer d’entrada a la població hi ha una ermita del segle XVIII dedicada a Sant Sebastià. Prop d’aquesta ermita hi ha un casal del segle XVII que representa dues figures sedents, esculpides en baix-relleu, a banda de l’ampit d’una finestra (curiositat notable i de caire popular).

A la Plaça Major hi ha un gran casal del segle XVIII anomenat ca l’Olivet. La decoració del ràfec de la teulada d’aquesta casa és sorprenent per la varietat de temes representats: ocells exòtics, llebres, gerres amb flors. Pintats per un bon artista.

Al mig de la Plaça Major es dreça la famosa masa d’en Rotllan que té una llargada de 5,44 m. Segons la llegenda aquesta vara era l’arma que Rotllan, l’heroi carolingi, brandava contra els àrabs.

El castell de Cabrera es troba al nord del terme de Maçanet i a la vessant sud de la carena que va del coll de Lli a les Salines. Fou construït sobre una roca granítica de parets escarpades i difícil accés, des de la qual es contempla una extensa panoràmica, de la mar i la plana fins a les muntanyes de l’Alta Garrotxa.


Ferias y fiestas

1er domingo de julio. Fiesta Mayor.

11 de noviembre. Fiesta Mayor.


Ayuntamiento de Maçanet de Cabrenys
Paret Nova, 12
Tel.: 972 544 005
Fax: 972 544 108
cabrenys@ddgi.es
http://www.ddgi.es/cabrenys

info@turismedia.com