Agullana
Albanyà
L'Armentera
Avinyonet de Puigventós
Bàscara
Biure
Boadella d’Empordà
Borrassà
Cabanelles
Cabanes
Cadaqués
Capmany
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Colera
Darnius
El Far d’Empordà
L'Escala
Espolla
Figueres
Fortià
Garrigàs
Garriguella
La Jonquera
Lladó
Llançà
Llers
Maçanet de Cabrenys
Masarac
Mollet de Peralada
Navata
Ordis
Palau de Santa Eulàlia
Palau-saverdera
Pau
Pedret i Marza
Peralada
Pont de Molins
Pontós
El Port de la Selva
Portbou
Rabós
Riumors
Roses
Sant Climent Sescebes
Sant Llorenç de la Muga
Sant Miquel de Fluvià
Sant Mori
Sant Pere Pescador
Santa Llogaia d’Àlguema
Saus-Camallera
La Selva de Mar
Siurana
Terrades
Torroella de Fluvià
La Vajol
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant
Vilamacolum
Vilamalla
Vilamaniscle
Vilanant
Vilaür
Vila-sacra
 
 
 
 
LLANÇÀ

El municipio de Llançà comprende una extensión de 28,625 km2 y lidera la capitalidad de la subcomarca del norte del Cap de Creus o de l’Alberta con casi 5.000 habitantes.

Es troba al bell mig d’una zona amb una gran riquesa d’espais naturals i ecològics, així com voltada d’elements significatius del patrimoni cultural que van des del megalític (amb dòlmens i restes prehistòriques), a restes significatives de l’arquitectura pre-romànica i amb la imponent estructura del monestir de Sant Pere de Rodes.

La tranquil•litat que ofereix Llançà queda palesa en els 7 km d’extensió del seu litoral. Petites i acollidores cales on és pot gaudir del seu paisatge i de la qualitat de les seves aigües. Val a dir que les dues platges principals del municipi, la del Port i la de Grifeu, estan qualificades amb la bandera blava per la Unió Europea.
Per tant, trobem la perfecta combinació paisatgística entre mar i muntanya amb les màximes condicions de qualitat en el seu estat i preservació.

Activitats nàutiques i de natura com Caiac, Centres d’Immersió, Windsurf, , Visites guiades , Passejades en barca , Lloguer d’embarcacions, Catamarà.


Lugares de interés

Torre de Llançà - antic campanar. L’església primitiva de Sant Vicenç de Llançà consta com a possessió de Sant Pere de Rodes des de l’any 974. La Torre de la Plaça, al bell mig de la vila, recentment restaurada, és d’època gòtica (segles XIII o XIV). L’actual església parroquial (segle XVIII) es troba en un altre costat de la mateixa plaça Major. Hi veiem, adossades, importants restes del castell-palau gòtic, que fou dels abats de Sant Pere de Rodes, senyors feudals de Llançà.

Sant Pere de Rodes. L’església de Sant Pere de Rodes ja existia al segle VIII. És un dels monuments medievals més impressionants de l’Occident mediterrani. Del gran conjunt edificat destaca la basílica, aixecada al segle X, totalment coberta amb volta de tres naus molt altes, transsepte i tres absis, el central amb doble girola i cripta sota el presbiteri.

Santa Creu de Rodes (Santa Elena). L’església de Santa Creu és documentada des de l’any 974 com a propietat del monestir proper. Hi han restes de petites cases aglevades dins d’un recinte protegit per dues torres-portal, en el camí empedrat que menava al monestir. El seu recinte fortificat del segle XIII té a l’interior les restes de l’església de Sant Salvador, del segle XI.

Dolmen del Mas de la Mata. És un sepulcre megalític d’inhumació múltiple, reutilizable des de la vora del túnel. Fou primerament citat, sense donar-li nom, en un escrit de l’any 1934 i publicat amb el nom actual l’any 1943. S’excavà científicament i es publicà novament els anys 1945-46.

En el Museu de l’aquarela s’exposen obres d’autors de tota Espanya.

Ferias y fiestas

Marzo. Feria del mar.

Abril. Fiesta Mayor de Llançà.

Abril-Mayo. Feria de Armas y Complementos de Llançà.

Julio. Fiesta de la Mare de Déu del Carme. Procesión de la Verge del Carme en barcas.

Agosto. Fiesta Mayor de Verano.

Ayuntamiento de Llançà
Av. Europa, 37
Tel.: 972 380 181
Fax: 972 381 258
llanca@ddgi.es
http://www.ddgi.es/llanca

 
info@turismedia.com